ماجرای گلوله‌زنی به حرم مطهر امام رضا (ع) در ۱۱۹ سال پیش | گلوله‌های احتکار بر تن مردم سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: نظراتم در خصوص شهردار جنبه شخصی ندارد عضو شورای اسلامی شهر مشهد: نباید به مسائل کوچک و پیش‌پا افتاده در شورا اهمیت دهیم| در هر جلسه شورا باید طرح جدیدی را برای مردم ارائه دهیم رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد خبر داد: افزایش ۲ هزار میلیارد تومانی بودجه معاونت خدمات شهری رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: دولت، سهم مشهد در مالیات بر ارزش افزوده را مشخص کند ۳۰ تصویر، ۵۰ قاب، یک افتخار مشترک | تصاویر شهدای فتح‌المبین قاب‌های مفاخر شهری مشهد را مزین کردند آغاز جشنواره گل‌های لاله در مشهد | بوستان ملت و باغ گل‌ها میزبان هزاران بوته گل لاله آلودگی هوای مشهد برای سومین روز پیاپی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد: شهرداری‌ها پیشران سرمایه‌گذاری برای تولید باشند معاون اول رئیس جمهور وارد مشهد شد (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | مسائل شهر مشهد جهت فراهم کردن شرایط مناسب‌تر برای زائران بررسی می‌شود شهردار مشهد مقدس تاکید کرد: «کار برای مردم»؛ بیشتر از قبل آدرس و زمان بازار‌های روز و شب مشهد + جزئیات بهره برداری از فاز اول خط ۳ قطار شهری مشهد در اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور رئیس‌جمهور | باب الجواد؛ زیباترین ایستگاه مترو کشور به‌زودی افتتاح می‌شود روایت شکل‌‏گیری محله چهارچشمه مشهد | چهارچشمه‌ای که کوثر شد گلایه های بی سرانجام از کمبودهای درمانی و زیرساخت های شهری محله «عباس آباد» مشهد عبور سبز از تابستان تشنه مشهد کلنگ‌زنی پروژه مسکن ۴۰۵۲ واحدی شهرک شهید رجایی مشهد با حضور رئیس‌جمهور نگاهی به خدمات دهی واحد‌های اقامتی موقت و ارزان در مشهد | اسکان ارزان برای زیارت آسان
سرخط خبرها

پیشرفت ۵۵‌درصدی پروژه ماندگار دوران دفاع مقدس، در مشهد | بازسازی معراج شهدا از نیمه گذشت

  • کد خبر: ۳۱۳۲۱۱
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۶
پیشرفت ۵۵‌درصدی پروژه ماندگار دوران دفاع مقدس، در مشهد | بازسازی معراج شهدا از نیمه گذشت
آن‌طور که شهردار منطقه ۱۰ مشهد خبر داده، پروژه بازسازی معراج شهدا بعد از حدود یک سال به ۵۵‌درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.
محمد کاملان
خبرنگار محمد کاملان

به گزارش شهرآرانیوز؛ مکان نگهداری، تشییع و وداع خانواده‌ها با ۱۶‌ هزار شهید مشهدی در میدان معراج (که به‌نوعی یکی از یادگار‌ها و میراث‌های دفاع‌مقدس محسوب می‌شد) تا حدود ۱۰ سال قبل، به جای نگهداری و بازپیرایی، به‌حال خودش رها و به تعمیرگاه تبدیل شده بود، اما سال‌۱۳۹۴ پس از کش‌و‌قوس‌های فراوان، با مصوبه شورای‌شهر این مکان مقدس تملک و در‌های آن به روی مردم باز شد.

با‌این‌همه، اما معراج شهدای مشهد شرایط ظاهری مناسبی نداشت و این بنای خاطره‌انگیز نیاز مبرمی به بازسازی داشت و بعد از پیگیری‌های کمیسیون فرهنگی شورای‌شهر‌مشهد، سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد شهریورماه سال گذشته خبر بازسازی معراج شهدای مشهد را اعلام کرد و پروژه در بهمن ماه همان سال آغاز شد. حالا آن‌طور که شهردار منطقه ۱۰ خبر داده، پروژه بازسازی معراج شهدا بعد از حدود یک سال به ۵۵‌درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.

وقتی معراج شهدا تغییر کاربری داد

معراج شهدای مشهد سا‌ل ۱۳۶۳ و با پیگیری‌های مرحوم علی‌اکبر‌رضایی‌بحرآبادی که مسئول تعاون لشکر‌۵ نصر بود، در زمینی اجاره‌ای در بولوار توس و ابتدای شهرک امام‌هادی (ع) پا گرفت و از آن تاریخ به بعد پیکر همه شهدای جنگ از منطقه به معراج آورده می‌شد و پس از شست‌و‌شو و تکفین و وداع خانواده‌ها تشییع می‌شد.

معراج از سال تأسیس تا یک سال پس از جنگ میزبان ۱۶‌هزار شهید دفاع‌مقدس بود و بعد از پایان عملیات مرصاد و امضای قطعنامه، این ملک اجاره‌ای به صاحبش تحویل داده شد و معراج شهدا پس از چندی، جایش را به کارگاه تانکرسازی و تعمیرگاه خودرو و صافکاری و... داد.

آغاز پیگیری‌ها برای تملک

تقریبا در اوایل دهه‌۸۰ تغییر‌کاربری معراج شهدا در مستندی با نام قدمگاه علنی شد و دی‌ماه سال ۱۳۸۴، معاونت مهندسی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس به شهرداری پیشنهاد داد معراج را تملک کند؛ پیشنهادی که با استقبال شهرداری رو‌به‌رو شد، اما به این دلیل که زمین سند نداشت، احیا در همان گام اول متوقف شد و یک سال بعد هم که شهرداری سراغ مالک رفت، او دیگر فروشنده نبود. در سال‌۱۳۸۶، سیدمحمد‌پژمان، شهردار وقت مشهد، در نامه‌ای دستور داد هرطور که هست بنای معراج تملک شود، ولی توافقی با مالک حاصل نشد.

در‌های معراج بعد از ۳۰ سال به روی مردم باز شد

از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۳ ماجرای تملک معراج شهدای مشهد کاملا مسکوت ماند و به فراموشی سپرده شد تا اینکه ۸‌مهر‌۱۳۹۳، شورای شهر به‌صورت مستقیم وارد ماجرا شد و در مصوبه‌ای به شهرداری تکلیف کرد به‌دلیل حاصل‌نشدن توافق با مالک زمین معراج در هفت سال گذشته، از طریق اعمال ماده ۹ خرید و تملک زمین‌ها برای اجرای برنامه‌های عمومی و عمرانی دولت و شهرداری‌ها، بنای معراج را تملک کند. اجرای این مصوبه هشت ماه طول کشید و اردیبشهت‌ماه سال ۱۳۹۴ در‌های معراج شهدا پس از ۳۱‌سال به روی مردم باز و به پایگاهی فرهنگی برای نشر و ترویج فرهنگ دفاع‌مقدس تبدیل شد.

آغاز بازسازی

با وجود تملک و بازگشایی معراج شهدا، بنای این مکان هویتی و مقدس به‌دلیل برخی بی‌توجهی‌ها نیاز جدی به بازپیرایی و بازسازی داشت و پس از کش‌و‌قو‌س‌هایی محمدرضا قلندر‌شریف، شهردار مشهد، در آغاز هفته دفاع‌مقدس سال‌۱۴۰۲ به‌صورت رسمی آغاز بازسازی معراج شهدا را اعلام کرد.

پیشرفت از نیمه گذشت

از آغاز پروژه مهم بازسازی معراج شهدا تقریبا یک سال می‌گذرد و شهردار منطقه ۱۰ در گفت‌و‌گو با شهرآرا و در پاسخ به سؤال ما درباره آخرین وضعیت ساخت‌و‌ساز و پیشرفت فیزیکی این پروژه توضیح داد: عملیات اجرایی این پروژه از سال گذشته در زیربنایی به مساحت ۱۳۰۰‌مترمربع آغاز شد؛ برای اجرایی شدن این پروژه ۲۶‌میلیارد تومان اعتبار کنار گذاشتیم و اکنون بازسازی معراج شهدای مشهد ۵۵‌درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

با انجام این پروژه امیدواریم گامی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، مقاومت و پایداری و آشنایی بیشتر شهروندان با اتفاقات و رویداد‌های هشت سال دفاع‌مقدس و ایثارگری‌های رزمندگان و خانواده‌های آنها برداشته شود.

یادمان‌های دفاع‌مقدس در معراج شهدا

وحید برجسته‌نژاد در ادامه و با اشاره به اتفاقاتی که قرار است در بازسازی معراج برای این بنای هویتی شهر بیفتد، گفت: در بازسازی مجموعه فرهنگی معراج شهدا نماد‌هایی نظیر یادمان عروج، نماد شهادت، هشت دروازه بهشت (نماد هشت سال دفاع‌مقدس) مجسمه سرو نماد عَلَم عزاداری امام‌حسین (ع)، ضریح و سایر نماد‌های متناسب با فرهنگ ایثار و شهادت با به‌کارگیری عناصر مقدس ایجاد خواهد شد؛ همچنین در طبقه منفی‌یک این مجموعه شهروندان می‌توانند از خدمات فرهنگی آموزشی استفاده کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر بنای معراج شهدا، پل عابرپیاده ابتدای خیابان امام‌هادی (ع) نیز با‌توجه‌به هم‌جواری با معراج شهدا توسط المان پوسته شیشه‌ای با نماد سربند شهید فضاآرایی می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->